Menu
Logo_IMI
Logo_Ajuntament
x
Cercar
Qui som

Al mes d'abril de 1995 l'Empresa Municipal d'Informàtica va canviar la seva forma jurídica transformant-se en l'Institut Municipal d'Informàtica, organisme autònom de caire administratiu que té com a finalitats exclusives la realització d'aquelles feines d'informàtica que, per al millor desenvolupament i exercici, requereixin els serveis i activitats municipals.

Actualment l'Institut Municipal d'Innovació compren les àrees d'Informàtica, Cadastre i Cartografia dins l'àmbit municipal de Palma. Des d'octubre de 2017 està dirigit per Job Torres San Julián.

Novetats

Actualització del Sistema d'Informació Cartogràfica de l'IMI

10 d'agost de 2018

S'han publicat dues noves sèries cartogràfiques d'ortofotografies aèries del terme municipal de Palma elaborades amb les imatges aèries obtingudes amb els vols fotogramètrics realitzats l'octubre de 2017.

Una nova sèrie d'ortofotografies a E = 1/1 000, amb resolució espacial de 0,1 m, i l'actualització de la sèrie a E = 1/2 000, de resolució espacial de 0,2 m, ambdues incloses al Mapa topogràfic municipal (MTM).

Les sèries cartogràfiques relatives a la cartografia topogràfica bàsica i derivada oficial que formen les sèries de l'MTM a escales 1/1 000, 1/2 000 i 1/4 000 estan permanentment actualitzades i les seves variacions, publicades.

MarcadeAgua
IMI_Renovació 500 ordinadors

13 de juliol de 2017

L'IMI renova 500 ordinadors per un import de 475.651€

Aquesta mesura continua amb la renovació del parc informàtic de Cort, que havia arribat a tenir fins a un 46% d'equips de més de 8 anys

Adrián García Campos: "Optimitzam el temps de feina i la resposta al ciutadà, un exemple de millora de la productivitat sense recorrer als retalls, ni de condicions laborals ni de salaris, sino invertint, millorant i actualitzant"

Palma, 12 de juliol de 2017.-La Junta de Govern ha aprovat avui l'adquisició per part de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) de 500 ordinadors de taula, 500 monitors i 500 llicències de Windows 10 per un import de 475.651€. Això suposa quasi renovar la quarta part del total de 2.100 equips que té l'Ajuntament de Palma. La compra se suma als 400 que ja s'han renovat al llarg d'aquesta legislatura, fins fer un total de 900.

Aquesta mesura permet avançar en la renovació de terminals de l'Ajuntament, que tenia al principio de legislatura un 46% dels ordinadors amb una antiguitat per damunt d'allò recomanable. Així, el 24% dels ordinadors de l'Ajuntament tenien més de 10 anys i el 22% més de 8 anys. "A l'inici de legislatura estavem anclats en el segle XX amb 1.000 ordinadors que precissaven canvi urgent", ha assegurat el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma, Adrián García Campos.

García ha explicat avui que "sense aquesta renovació no seria posible poder desenvolupar l'administració electrònica", i ara l'Ajuntament de Palma comptarà amb "les eines imprescindibles, els equips informàtics actualitzats".

Una compra, inclosa dins el pla de renovació d'equips, per millorar l'eficiència i la resposta al ciutadà que és "molt més que només ordinadors, és optimització en el temps de feina i en la resposta al ciutadà". Un exemple de millora de la productivitat "sense recorrer als retalls, ni de condicions laborals ni de salaris, sino invertint, millorant i actualitzant".

El gran nombre d'ordinadors obsolets creava problemes freqüents, perquè es quedaven penjats, s'havien de de reiniciar i tramitar problemes. "Només amb que cada funcionari guanyi 5 minuts diari per poder fer feina amb un ordinador en condicions, les hores de servei públic guanyades són enormes", són uns 4.500 minuts, diaris, 90.000 al mes i 16.500 hores a l'any en tot l'Ajuntament.

Aquesta adquisició s'ha fet mitjançant el sistema de compra centralitzada del sector públic, del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que permet guanyar molta agilitat en el procés administratiu.

© IMI Carrer de Joan Maragall 3. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 46 60 00 | Fax: 971 77 16 16
Logo_IMI