Menu
Logo_IMI
Logo_Ajuntament
x
Cercar
Qui som

Al mes d'abril de 1995 l'Empresa Municipal d'Informàtica va canviar la seva forma jurídica transformant-se en l'Institut Municipal d'Informàtica, organisme autònom de caire administratiu que té com a finalitats exclusives la realització d'aquelles feines d'informàtica que, per al millor desenvolupament i exercici, requereixin els serveis i activitats municipals.

Actualment l'Institut Municipal d'Innovació compren les àrees d'Informàtica, Cadastre i Cartografia dins l'àmbit municipal de Palma. Des d'octubre de 2017 està dirigit per Job Torres San Julián.

Novetats
MarcadeAgua

13 de juliol de 2017

L'IMI renova 500 ordinadors per un import de 475.651€

Aquesta mesura continua amb la renovació del parc informàtic de Cort, que havia arribat a tenir fins a un 46% d'equips de més de 8 anys

Adrián García Campos: "Optimitzam el temps de feina i la resposta al ciutadà, un exemple de millora de la productivitat sense recorrer als retalls, ni de condicions laborals ni de salaris, sino invertint, millorant i actualitzant"

Palma, 12 de juliol de 2017.-La Junta de Govern ha aprovat avui l'adquisició per part de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) de 500 ordinadors de taula, 500 monitors i 500 llicències de Windows 10 per un import de 475.651€. Això suposa quasi renovar la quarta part del total de 2.100 equips que té l'Ajuntament de Palma. La compra se suma als 400 que ja s'han renovat al llarg d'aquesta legislatura, fins fer un total de 900.

Aquesta mesura permet avançar en la renovació de terminals de l'Ajuntament, que tenia al principio de legislatura un 46% dels ordinadors amb una antiguitat per damunt d'allò recomanable. Així, el 24% dels ordinadors de l'Ajuntament tenien més de 10 anys i el 22% més de 8 anys. "A l'inici de legislatura estavem anclats en el segle XX amb 1.000 ordinadors que precissaven canvi urgent", ha assegurat el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma, Adrián García Campos.

García ha explicat avui que "sense aquesta renovació no seria posible poder desenvolupar l'administració electrònica", i ara l'Ajuntament de Palma comptarà amb "les eines imprescindibles, els equips informàtics actualitzats".

Una compra, inclosa dins el pla de renovació d'equips, per millorar l'eficiència i la resposta al ciutadà que és "molt més que només ordinadors, és optimització en el temps de feina i en la resposta al ciutadà". Un exemple de millora de la productivitat "sense recorrer als retalls, ni de condicions laborals ni de salaris, sino invertint, millorant i actualitzant".

El gran nombre d'ordinadors obsolets creava problemes freqüents, perquè es quedaven penjats, s'havien de de reiniciar i tramitar problemes. "Només amb que cada funcionari guanyi 5 minuts diari per poder fer feina amb un ordinador en condicions, les hores de servei públic guanyades són enormes", són uns 4.500 minuts, diaris, 90.000 al mes i 16.500 hores a l'any en tot l'Ajuntament.

Aquesta adquisició s'ha fet mitjançant el sistema de compra centralitzada del sector públic, del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que permet guanyar molta agilitat en el procés administratiu.

IMI_Renovació 500 ordinadors

4 de juliol de 2017

La cartografia de Palma en un sol clic.

L'Ajuntament de Palma fa pública per primera vegada tota la informació cartogràfica municipal a través del web imi.palma.cat

La iniciativa vol ser un nou impuls de Cort a la vocació de servei públic de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI)

Palma, 4 de juliol de 2017.- El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, i el gerent de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), Óscar Cereijo, han presentat avui el nou sistema d'informació cartogràfica municipal, en obert i gratuït, a través del portal imi.palma.cat. A la sessió informativa, també hi ha assistit el cap del servei de cartografia de l'IMI, José Manuel Miñano, qui ha donat els detalls de la documentació que ja es troba a l'abast de qualsevol ciutadà que ho vulgui consultar.

"Tota la cartografia de Palma en un sol clic", ha resumit el gerent de l'IMI, Óscar Cereijo, en relació a la facilitat i accessibilitat de la informació. Per la seva part, el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, ha destacat que "per primera vegada es publica i es difon gratuïtament" tota la cartografia del municipi i la sèrie ortofotogràfica elaborada per l'Institut Municipal d'Innovació. D'aquesta manera, "facilitam l'accés d'empreses i particulars a totes les dades de l'Ajuntament amb un punt de trobada virtual, alhora que potenciam la vocació de servei públic de l'IMI, amb major control i rigor informàtic", ha afegit el regidor.

Nou sistema d'informació cartogràfica

Es posa a disposició aquest sistema d'informació cartogràfica (SIC) per a la distribució, la divulgació i l'accés al conjunt d'informació cartogràfica oficial de l'Ajuntament de Palma a través del web municipal d'acord amb l'establert al Portal de Transparència per a l'accés a la informació per part dels ciutadans/nes i d'acord amb les directrius de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

També es posa a disposició per tal d'avançar i fer passos d'obertura d'acord amb els principis inspiradors del projecte Aporta, iniciativa impulsada pel Ministeri d'Energia i Turisme i Agenda Digital a través de l'entitat pública empresarial Red.es i en col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques amb la finalitat de promocionar l'obertura i la publicació de dades de la informació produïda per les administracions públiques i el sector públic d'Espanya.

La documentació cartogràfica que es publica gratuïtament al web municipal és un bé públic i la seva utilització per part de terceres persones físiques o jurídiques està limitada a les condicions d'ús que s'estableixen a l'Ordenança reguladora de la taxa per a prestacions de serveis i realització d'activitats de l'Institut Municipal d'Innovació, aprovada pel Ple municipal de l'Ajuntament de Palma, publicada al BOIB corresponent, vigent en l'actualitat i subjecta al règim jurídic de propietat intel·lectual.

Aquest sistema d'informació cartogràfica, periòdicament actualitzat, permet l'accés, la consulta i la descàrrega dels arxius corresponents a la cartografia topogràfica bàsica i derivada oficial que formen les sèries del Mapa Topogràfic Municipal (MTM) a escales E=1:1 000, E=1:2 000 i E=1:4 000 elaborades per l'IMI. La sèrie MTM a E=1:500 està compilada en la sèrie MTM E=1:1 000. També es publiquen les sèries cartogràfiques corresponents a les diferents sèries d'ortofotografies aèries produïdes per l'IMI amb els diferents vols fotogramètrics realitzats i altres arxius cartogràfics d'interès municipal, com són la base de la guia de carrers municipal i el mapa amb la distribució i sectorització administrativa dels barris i districtes de Palma.

© IMI Carrer de Joan Maragall 3. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 46 60 00 | Fax: 971 77 16 16
Logo_IMI