Menu
Logo_IMI
Logo_Ajuntament
x
Cercar
Qui som

Al mes d'abril de 1995 l'Empresa Municipal d'Informàtica va canviar la seva forma jurídica transformant-se en l'Institut Municipal d'Informàtica, organisme autònom de caire administratiu que té com a finalitats exclusives la realització d'aquelles feines d'informàtica que, per al millor desenvolupament i exercici, requereixin els serveis i activitats municipals.

Actualment l'Institut Municipal d'Innovació comprèn les àrees d'Informàtica, Cadastre i Cartografia dins l'àmbit municipal de Palma. Des d'octubre de 2017 està dirigit per Job Torres San Julián.

Novetats
MarcadeAgua

22 de març de 2021

L'IMI culmina el canvi del servidor informàtic municipal cap a un sistema més avançat i eficient


Gran part de la migració s'ha duit a terme durant el cap de setmana per a minimitzar els efectes en la feina diària del personal

Palma, 22 de març de 2021.- L'Institut Municipal d'Innovació de l'Ajuntament de Palma (IMI) ha culminat el projecte de modernització del seu servidor informàtic cap a una tecnologia més avançada, passant del vell servidor IBM cap a l'entorn CENIA. Amb aquest últim pas es dona el tancament definitiu a un sistema obsolet que permetrà l'evolució i modernització de la informàtica corporativa de l'Ajuntament de Palma.

El regidor d'Hisenda, Innovació I Funció Pública, Adrián García, ha explicat que "una gran part d'aquest procés s'ha duit a terme durant el cap de setmana, treballant intensament per a fer efectiva la migració i minimitzar els possibles problemes a la feina diària del personal municipal".

L'Ajuntament de Palma té actualment un contracte de serveis TIC amb l'empresa Ricoh, que ha permès treballar durant els darrers mesos en aquest projecte de modernització i que ha resultat decisiu per a dur a terme el tancament definitiu d'un vell servidor IBM que encara ara seguia prestant servei. Aquest tipus de sistemes s'han mantingut en funcionament a Cort durant més de 30 anys donant servei a diverses aplicacions corporatives claus per al desenvolupament de la feina del personal de l'Ajuntament. García ha assegurat que "avui dia el manteniment d'aquest tipus d'equips host suposa un elevat cost". Un altre motiu d'aquesta modernització era "la dificultat que comporta mantenir programari desenvolupat amb tecnologies tan antigues pels pocs professionals qualificats que avui dia poden fer-se càrrec d'aquesta tasca". I ha agraït el "gran esforç i treball tècnic i de coordinació realitzat tant pels responsables de l'Institut Municipal d'Innovació com per l'empresa Ricoh en aquesta tasca tan complexa".

Modernització progressiva

La migració de l'antic servidor IBM cap a l'entorn CENIA ha estat un procés progressiu. Durant els últims anys l'IMI ha anat modernitzant les aplicacions antigues d'aquest servidor migrant-les a tecnologies més actuals, tot i que encara restaven algunes aplicacions importants per modernitzar. Amb aquest últim pas es dona el tancament definitiu a un sistema obsolet que permetrà l'evolució i modernització de la informàtica corporativa de l'Ajuntament de Palma.

Anteriorment s'havien iniciat en diverses ocasions i de forma infructuosa projectes per a finalitzar el seu cicle de vida, a causa de l'alta complexitat tècnica que comporta i de la dependència del programari desenvolupat sobre aquest entorn durant tant de temps.

Ara com ara i mentre duri la migració, el nou sistema conviu amb l'antic. Les bases de dades continuen allotjades als antics servidors, fet que pot generar alguna disfunció puntual de servei. La transferència d'aquestes bases de dades són la darrera passa per a completar la migració de tot el sistema a un entorn més modern, àgil i dinàmic, que permetrà implementar millores reals de servei.

Nova seu Imi - ordinadors
Projecte nova seu de l'IMI

6 de febrer de 2021

Iniciades les obres de la nova seu de l'IMI al parc dels Ceibos

Neus Truyol, regidora de Model de Ciutat: "aquest projecte suposarà una modernització de l'IMI amb instal·lacions eficients energèticament" L'obra té un pressupost d'1.094.819,02 € i una durada prevista de 5 mesos

Palma, 7 de gener de 2021.- L'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha duit a terme l'encàrrec del projecte i la contractació de les obres de construcció de la nova oficina de l'IMI, situada al parc dels Ceibos. La regidora Neus Truyol ha comprovat en primera persona l'evolució de les obres, que es varen iniciar fa pocs dies i la instal·lació del cartell informatiu.

L'empresa TECOPSA és l'encarregada d'executar les obres, amb un pressupost d'adjudicació d'1.094.819,02€ i una duració aproximada de 5 mesos.

Les noves oficines ocuparan un espai d'uns 1.500 m², donaran cabuda al centenar de treballadors actuals de l'IMI i permetran unificar els diferents departaments de l'IMI com Cadastre, Cartografia o Informàtica, cosa que suposarà un servei molt més accessible i obert per a la ciutadania. També s'ha previst l'obertura d'una cafeteria, amb una superfície de gairebé 400 m².

Truyol ha explicat que "aquesta actuació forma part del projecte de reconversió de la Façana Marítima com un espai econòmic i d'innovació de la ciutat" i ha afegit que "recuperam un espai en desús per a apostar per la innovació, la modernitat i l'eficiència energètica".

6 de febrer 2021


21 de febrer 2021


25 de març 2021


2 de maig 2021


6 de juny 2021

© IMI Carrer de Joan Maragall 3. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 46 60 00 | Fax: 971 77 16 16
Logo_IMI